Ribeye er også kendt som entrecôte, og det koster som regel mellem 300 – 475 kroner pr. kilo, hvis man køber det hos slagteren. Man kan også købe det over nettet eller i det lokale supermarked, hvor det ofte er billigere end andre steder. Ribeye er noget af det lækreste grillkød, man overhovedet kan servere til grillaftenen.
I denne guide vil du blive klogere på, hvordan man steger en 300 gram stor ribeyesteak, som du kan servere til din næste grillaften. En af de helt stor fordele ved en ribeyesteak er, at kødet forbliver saftigt under tilberedningen, hvis man ikke giver det for meget.
Grunden til dette er, at udskæringen er enormt fedtmarmoreret, hvilket giver en fantastisk mør grillbøf. Det store fedtindhold kan også resultere i, at der drypper fedt ned i kullene, men det kan man forhindre ved at flytte rundt på bøffen, så flammerne hurtigt går ud igen.
Sådan griller du en
Ribeyen bør tages ud fra køleskabet minimum en halv time, inden den skal grilles. Drys omkring en teskefuld salt ud over bøfferne. Det afhænger dog af, hvilket salt du bruger, da flagesalt er mindre kompakt end fint salt. Vent med peber indtil bøffen er færdiggrillet.