Den store guide til ribeye på grillen

Ribeye er også kendt som entrecôte, og det koster som regel mellem 300 – 475 kroner pr. kilo, hvis man køber det hos slagteren. Man kan også købe det over nettet eller i det lokale supermarked, hvor det ofte er billigere end andre steder. Ribeye er noget af det lækreste grillkød, man overhovedet kan servere til grillaftenen.

 

I denne guide vil du blive klogere på, hvordan man steger en 300 gram stor ribeyesteak, som du kan servere til din næste grillaften. En af de helt stor fordele ved en ribeyesteak er, at kødet forbliver saftigt under tilberedningen, hvis man ikke giver det for meget.

Grunden til dette er, at udskæringen er enormt fedtmarmoreret, hvilket giver en fantastisk mør grillbøf. Det store fedtindhold kan også resultere i, at der drypper fedt ned i kullene, men det kan man forhindre ved at flytte rundt på bøffen, så flammerne hurtigt går ud igen.

 

 

Sådan griller du en 

Ribeyen bør tages ud fra køleskabet minimum en halv time, inden den skal grilles. Drys omkring en teskefuld salt ud over bøfferne. Det afhænger dog af, hvilket salt du bruger, da flagesalt er mindre kompakt end fint salt. Vent med peber indtil bøffen er færdiggrillet.

 

Tænd op i grillen. Bruger du en gasgrill, så skal du skrue op på fuld styrke og lade risten blive helt varm. Begge brændere skal være tændt. Smør risten med en smule olie, og læg derefter kødet på grillen.Vend bøffen hvert minut. Kan du lide den medium, så giv den fire minutter. Herefter tages bøffen af grillen og krydres med friskkværnet peber og en smule flagesalt. Lad den hvile i fem minutter, og servér herefter.
Dette er noget af det bedste, du kan servere til din næste grillaften. Serveres eventuelt med en let salat og et godt glas rødvin. Gerne en frugtrig én af slagsen.