Den store guide til pille til pillefyr

Der er mange former for opvarmning. Det kan være alt fra fjernvarme til oliefyr, brændeovn og pillefyr. Undertegnede er i besiddelse af sidstnævnte, og derfor passende at jeg laver en guide om at vælge de retter piller til pillefyr, da det er her min viden er størst. Jeg valgte et pillefyr, da det er langt billigere end olie, og da fjernvarme desværre ikke var en mulighed for mig.

For det første er det meget godt lige at få forklaret hvad et pillefyr er, til dem der ikke måtte vide det. I princippet er et pillefyr præcis det samme som et brændefyr som de fleste nok er bekendte med. Der er dog den forskel at langt de fleste er automatiske (som mit), så man blot skal fylde piller på en gang om ugen eller lignende.

Træpiller

Når man bestiller olie (hvis man har oliefyr), ved man lige præcis hvad man får på grund af de mange regler, der er på markedet omkring dette. Sådan er det ikke med træpiller, og derfor er der mange ting man skal holde øje med, når man køber træpiller. Bolius har lavet en tjekliste med ting man skal holde øje med, og den bringer jeg er lille uddrag af her.

5 ting man kan kigge på,.

  • Pillediameter/længde
  • Vand- og askeindhold – Træpillens brændværdi
  • Vægtfylde
  • Smuld i råvare
  • Slaggedannelse  (smuld i poserne)

Jeg kigger altid på dette, men ved at jeg altid får noget der er i orden, når jeg bestiller ved min faste leverandør af træpiller. Så det handler blot om at finde en forhandler der leverer det man ønsker, og så holde fast i dem. Det er i hvert fald mit bedste råd.

 

 

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.